Koji model smart televizora do 43 inča kupiti

Ako tražite televizor do 43 inča, postoji mnogo opcija na tržištu. Međutim, pre nego što odlučite koji model da kupite, trebalo bi da razmotrite nekoliko faktora kako biste se osigurali da odaberete najbolju opciju za svoje potrebe.

Rezolucija

Rezolucija ekrana je važan faktor koji treba razmotriti pri odabiru televizora. Za televizore do 43 inča, preporučuje se minimalna rezolucija od 1080p (Full HD). Međutim, ako planirate koristiti televizor za igranje ili gledanje filmova u 4K rezoluciji, možda biste trebali da razmotrite televizor sa 4K rezolucijom.

Smart TV funkcije

Smart TV funkcije su postale sve popularnije i sve više televizora dolazi sa ovom funkcijom. Smart TV vam omogućava da pristupite internetu i strimujete sadržaj sa popularnih platformi kao što su Netflix, YouTube i Amazon Prime Video. Ako planirate koristiti televizor za strimovanje sadržaja, preporučujemo da odaberete televizor sa Smart TV funkcijama.

Priključci

Priključci su takođe važan faktor pri odabiru televizora. Preporučujemo da odaberete televizor sa minimalno tri HDMI priključka i jednim USB priključkom. To će vam omogućiti povezivanje sa različitim uređajima kao što su konzole za igranje, računari, Blu-ray plejeri i USB drajvovi.

U nastavku ćemo izdvojiti 5 modela smart televizora od 43 inča koji bi bili naša preporuka ali naglašavamo da sve zavisi od vašeg budžeta koji ste odvojili za televizor:

  1. TESLA televizor 43E635BFS

Ovaj model ima veličinu ekrana od 43 inča i Full HD rezoluciju. Ima Smart TV funkcije, a povezivanje sa drugim uređajima se može obaviti preko tri HDMI i dva USB priključka. Takođe ima Wi-Fi funkciju i podržava DLNA protokol.

  1. FOX LED TV 43WOS600A

Ovaj model takođe ima veličinu ekrana od 43 inča i Full HD rezoluciju. Dolazi sa Smart TV funkcijama i tri HDMI i dva USB priključka za povezivanje sa drugim uređajima. Takođe ima Wi-Fi funkciju i podržava DLNA protokol.

  1. TCL 43P735 LED 4K

Ovaj model ima veličinu ekrana od 43 inča i 4K Ultra HD rezoluciju. Dolazi sa Smart TV funkcijama i tri HDMI i dva USB priključka. Takođe ima Wi-Fi funkciju i podržava DLNA protokol. Ovaj model takođe ima HDR tehnologiju za poboljšanu kvalitetu slike.

  1. SAMSUNG UE43AU7092UXXH CRYSTAL UHD SMART

Ovaj model ima veličinu ekrana od 43 inča i Crystal UHD rezoluciju. Dolazi sa Smart TV funkcijama i tri HDMI i dva USB priključka. Takođe ima Wi-Fi funkciju i podržava DLNA protokol. Ovaj model takođe ima HDR tehnologiju za poboljšanu kvalitetu slike.

  1. LG 43UQ70003LB 4K HDR SMART UHD TV

Ovaj model ima veličinu ekrana od 43 inča i 4K Ultra HD rezoluciju. Dolazi sa Smart TV funkcijama i tri HDMI i dva USB priključka. Takođe ima Wi-Fi funkciju i podržava DLNA protokol. Ovaj model takođe ima HDR tehnologiju za poboljšanu kvalitetu slike.

Kada se porede ovi modeli televizora, trebalo bi da uzmete u obzir faktore kao što su rezolucija, Smart TV funkcije i broj priključaka. Modeli 3, 4 i 5 imaju 4K Ultra HD rezoluciju i HDR tehnologiju, što znači da bi mogli da pruže bolje iskustvo gledanja u poređenju sa modelima 1 i 2 koji imaju Full HD rezoluciju. Međutim, svi modeli dolaze sa Smart TV funkcijama i dovoljnim brojem priključaka za povezivanje sa drugim uređajima. Važno je takođe uzeti u obzir cenu i ostale specifične karakteristike koje mogu uticati na izbor modela koji vam najviše odgovara.

Tesla  Fox TCL Samsung LG
Veličina ekrana 43″ 43″ 43″ 43″ 43″
Rezolucija Full HD Full HD 4K Ultra HD Crystal UHD 4K Ultra HD
Smart TV funkcije Da Da Da Da Da
HDMI priključci 3 3 3 3 3
USB priključci 2 2 2 2 2
Wi-Fi Da Da Da Da Da
Podrška za DLNA protokol Da Da Da Da Da
HDR tehnologija Ne Ne Da Da Da

U ovoj tabeli su navedene karakteristike koje su važne pri kupovini televizora, uključujući veličinu ekrana, rezoluciju, Smart TV funkcije, broj HDMI i USB priključaka, Wi-Fi funkciju, podršku za DLNA protokol i HDR tehnologiju. Ova tabela vam može pomoći da brzo i lako uporedite ove modele televizora.

Ovo su naše preporuke na osnovu uporednog i nasumičnog odabira televizora, raspitajte se kod prodavca ako imate bilo kakvih dodantnih pitanja.

Ponudu smart televizora od 43 inča možete pogledati ovde.