Kada se radi o grejanju, inverter klime su postale sve popularniji izbor za mnoge domove. Inverter klime poseduju sposobnost da regulišu temperaturu u prostoriji na način koji pomaže da se uštedi energija, što ih čini idealnim izborom za one koji žele da održe toplinu u svojim domovima tokom hladnijih meseci. Međutim, kako biste pronašli najbolju inverter klimu za grejanje, važno je uzeti u obzir nekoliko faktora.

Jedan od ključnih faktora koje treba uzeti u obzir prilikom odabira inverter klime za grejanje je snaga klime. Kako bi se grejala veća prostorija, potrebna je klima sa većom snagom. Takođe, važno je uzeti u obzir i vrstu prostorije, kao što su spavaće sobe, dnevne sobe ili kuhinje, kako biste odabrali klimu koja će najbolje odgovarati vašim potrebama.

Još jedan važan faktor prilikom odabira inverter klime za grejanje je efikasnost. Što je klima efikasnija, to će manje energije biti potrebno da se prostorija zagreje, što će smanjiti vaše račune za struju. Inverter klime su poznate po svojoj efikasnosti, jer koriste tehnologiju koja prilagođava rad klime u zavisnosti od potreba, što smanjuje potrošnju energije.

Konačno, važno je uzeti u obzir i druge faktore prilikom odabira inverter klime za grejanje, kao što su cene, garancije, kvalitet proizvoda, funkcije i karakteristike. Uzimajući u obzir ove faktore, možete pronaći najbolju inverter klimu za grejanje koja će zadovoljiti sve vaše potrebe.

Naš tim sa dotmarket.rs je proveo nekoliko dana istražujući različite modele inverter klima kako bi pronašli najbolje izbore za grejanje. Nakon dubokog istraživanja, izdvojili smo nekoliko modela koji se ističu po performansama i kvalitetu.

VOX IVA1-12IR INVERTER je jedan od najboljih izbora za manje prostorije. Svojom snagom od 3,5 kW i mogućnošću grejanja prostorija do 30 kvadratnih metara, ova klima je idealna za manje sobe i apartmane.

VOX IVA5-12JR1 INVERTER je drugi odličan izbor za srednje velike prostorije. Svojom snagom od 4,2 kW, ova klima može grejati prostorije do 40 kvadratnih metara, a ima i brojne funkcije poput Wi-Fi povezivanja i tajmera za laku kontrolu.

HISENSE INVERTER KLIMA UREĐAJ ENERGY PRO PLUS 12K je još jedan izbor koji se ističe po svojim performansama. Sa snagom od 3,5 kW, ova klima je idealna za manje prostorije i ima mnoge funkcije poput tajmera i automatskog čišćenja filtera.

TESLA KLIMA TT27TP21-0932IAWT INVERTER je moćan uređaj sa snagom od 7,0 kW koji može zagrejati veće prostorije do 60 kvadratnih metara. Ova klima takođe ima mogućnost podešavanja brzine ventilatora i automatskog restartovanja nakon nestanka struje.

HISENSE WINGS HINANO 12K – KB35YR3E INVERTER je još jedan odličan izbor za srednje velike prostorije. Svojom snagom od 3,5 kW i mogućnošću grejanja prostorija do 35 kvadratnih metara, ova klima ima i funkciju praćenja kvaliteta vazduha u prostoriji.

BERGEN COMFORT APOLLO “Q” 12K INVERTER je izbor koji se ističe po svojoj efikasnosti i snazi. Svojom snagom od 3,5 kW, ova klima je idealna za manje prostorije, ali ima i mnoge funkcije poput turbo moda i tajmera za laku kontrolu.

GREE KLIMA UREĐAJ INVERTER PULAR ECO PLUS 12K je još jedan model inverter klime koji se ističe po svojim performansama. Svojom snagom od 3,5 kW, ova klima je idealna za manje prostorije i ima funkcije poput samodijagnostike i tajmera za laku kontrolu.

Uporedna analiza klima uređaja

Model Kapacitet Grejanje  SCOP Ula. snaga En.klasa Buka WiFi Opseg
VOX IVA5-12JR1 INVERTER 12000 BTU Da 4,5 1,2 kW A++ 25-35 dB Da 10-50°C
GREE KLIMA UREĐAJ INVERTER PULAR ECO PLUS 12K 12000 BTU Da 4,4 1,2 kW A++ 21-45 dB Da 16-30°C
BERGEN COMFORT APOLLO “Q” 12K INVERTER 12000 BTU Da 4,1 1,3 kW A+ 22-40 dB Da 16-32°C
HISENSE WINGS HINANO 12K – KB35YR3E INVERTER 12000 BTU Da 4,5 1,25 kW A++ 19-39 dB Da 16-30°C
TESLA KLIMA TT27TP21-0932IAWT INVERTER 12000 BTU Da 4,6 1,25 kW A++ 21-45 dB Da 16-30°C
HISENSE INVERTER KLIMA UREĐAJ ENERGY PRO PLUS 12K 12000 BTU Da 4,5 1,25 kW A++ 19-41 dB Da 16-30°C

U ovom članku ćemo uporediti pet popularnih modela klima uređaja i njihove karakteristike kako bismo vam pomogli da donesete odluku o kupovini. Ovde su naši favoriti:

Kao što možete videti, svi ovi klima uređaji imaju inverter tehnologiju i snagu od 12000 BTU, ali se razlikuju u energetskoj efikasnosti i trajanju garancije. Uzimajući u obzir sve ove faktore, izbor je na vama i vašim potrebama.

Uz to, važno je da obratite pažnju na druge karakteristike klima uređaja, kao što su veličina, buka, funkcije i stil. Razmislite o tome šta vam je važno, a zatim pronađite model koji najbolje odgovara vašim potrebama i budžetu.

 

Pogledajte sve klima uredjaje koje imamo u našoj ponudi –> Klima uređaji cene