Kompanija TCL posluje na oko 160 tržišta širom sveta, a odnedavno se našla i na srpskom tržištu. Ova kineska kompanija se specijalizovala na istraživanje, razvoj i proizvodnju široke palete proizvoda široke potrošnje, a među njima su i televizori, audio uređaji i pametni kućni proizvodi. Međutim, na osnovu rasprava na forumima, stiče se utisak da su TCL televizori među najpopularnijim proizvodima ove kompanije. To ne čudi, s obzirom da je na osnovu određenih istraživanja, TCL 2019. godine zauzeo drugo mesto na svetskom tržištu televizora po količini prodaje.

Korisnici foruma navode da su TCL televizori izuzetno prilagođeni različitim grupama kupaca, koji mogu pronaći odgovarajući model za sebe. Uopšteno, postoji mišljenje da su povoljniji televizori pogodni za nezahtevne kupce, dok skuplji modeli vlasnicima nude napredne tehnologije koje nisu česte u tom cenovnom rangu.

Svi TCL televizori su podeljeni u serije, koje su dizajnirane tako da ponude najviše različitim grupama kupaca. U ponudi su televizori dijagonala od 32 pa do 65 inča, rezolucija od Full HD do 8K, uz napredne tehnologije kao što su QLED ili HDR. Sve napredne tehnologije su upakovane u moderan slim dizajn, koji omogućava lako uklapanje ovih televizora u svaki enterijer.

Nezahtevnijim kupcima koji imaju ograničen budžet, preporučuju se televizori iz serija S51, S61 ili ES56. Ovi modeli su manjih dijagonala od 32 ili 40 inča i karakteriše ih doza elegancije, kvalitet slike i jednostavno korišćenje. S51 serija ne nudi previše naprednih opcija, pa se preporučuju S61 ili ES56 televizori koji kupcima nude HDR kvalitet slike, AndroidTV smart sistem i Dolby Audio ozvučenje. Iako nisu vrhunskog kvaliteta slike i zvuka, većina se slaže da su ovi televizori sasvim dovoljni nezahtevnim kupcima.

Srednji, odnosno niži-srednji rang čine televizori iz serija P61, P71 i P81. Ovi modeli su dijagonale od 43 do 55 inča, slim ili ultra slim dizajna.

Za one koji žele najbolje performanse i najnovije tehnologije, TCL C serija je pravi izbor. C71 i C81 su najbolji televizori koje TCL trenutno nudi. Oba modela koriste Quantum Dot tehnologiju za bolju reprodukciju boja, a pored toga, C81 model nudi i Dolby Vision tehnologiju za još bolji kontrast i jasnoću slike. C serija takođe ima najbrži Android TV smart sistem, što znači da su ovi televizori idealni za one koji koriste aplikacije poput Netflix-a, HBO-a i drugih streaming servisa.

Uz sve to, TCL je poznat po svojoj dugogodišnjoj garanciji kvaliteta. Kompanija TCL ima svoje fabrike i proizvodi sve komponente svojih televizora samostalno, što im omogućava da održavaju visok nivo kvaliteta. Svi TCL televizori dolaze sa garancijom od dve godine, što dodatno pruža sigurnost i pouzdanost pri kupovini.

U zaključku, TCL je kompanija koja pruža široku ponudu televizora za sve potrebe i sve cene. Od manjih i jednostavnijih televizora za nezahtevne korisnike, do vrhunskih televizora sa najnovijim tehnologijama za one koji žele najbolje performanse. Svi TCL televizori dolaze sa garancijom kvaliteta, što dodatno pruža sigurnost pri kupovini. Ako ste u potrazi za novim televizorom, svakako razmislite o nekom od TCL modela.

TCL televizori cene