U svetu tehnologije, inovacije su ključne za obezbeđivanje napretka i stvaranje novih iskustava za korisnike. Lenovo, jedan od vodećih proizvođača laptopova, na CES 2024 oduševio je ljubitelje tehnologije najnovijim proizvodima, posebno serijom laptopova opremljenih Intel Core Ultra procesorima. Ovi moćni uređaji obećavaju revolucionarna iskustva povezana sa veštačkom inteligencijom, postavljajući nove standarde u svetu računarskih performansi.

Upoznavanje sa Intel Core Ultra procesorima

Lenovo je uoči CES-a 2024 najavio nekoliko izuzetnih proizvoda, među kojima se ističe IdeaPad Pro 5i (16 inča, Gen 9), prvi potrošački laptop sa Intel Evo Edition i naprednim Core Ultra procesorom. Ova serija Lenovo laptopova obećava korisnicima neviđene performanse i mogućnosti, uz tri računska jezgra koja obuhvataju CPU, GPU i NPU. Ovaj spoj hardverskih komponenti omogućava efikasno izvršavanje zahtevnih veštačko-inteligentnih zadataka, postavljajući Lenovo korisnike ispred konkurencije.

Intel Core Ultra Procesori u Praksi

Sa tri računska jezgra, Lenovo laptopovi donose revoluciju u načinu na koji korisnici doživljavaju veštačku inteligenciju. Softverske aplikacije kao što su Zoom, Microsoft Teams, Studio Effects, Adobe Lightroom i mnoge druge dobijaju dodatni impuls zahvaljujući poboljšanim performansama ovih procesora. Copilot funkcija u Windows-u, obogaćena veštačkom inteligencijom, sada pruža još bolje iskustvo korisnicima, čineći svakodnevne zadatke bržim i efikasnijim.

Novi Lenovo Laptopovi sa Intel Core Ultra Procesorima

ThinkPad X1 Carbon Gen 12 i ThinkPad X1 2-in-1 Gen 9, dva vrhunska Lenovo laptopa, takođe su deo ove inovativne linije proizvoda. Iako će konfiguracije biti dostupne tek od marta 2024. godine, već sada možemo predvideti da će ovi uređaji postaviti nove standarde u svetu prenosivih računara. Sa operativnim sistemom Windows 11, korisnici će imati privilegiju da iskuse najnovije tehnološke dostignuće na tržištu.

Dostupnost i Cena

Varijante Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 12 će biti dostupne od marta 2024. godine u SAD-u, sa cenom koja počinje od 2.989 dolara. ThinkPad X1 2-in-1 Gen 9 će se naći u prodaji od istog meseca, sa očekivanom početnom cenom od 2.639 dolara. Za one koji žele nešto veće iskustvo, Lenovo IdeaPad Pro 5i (16 inča, Gen 9) je već dostupan u SAD-u, sa početnom cenom od 1.149,99 dolara.

Zaključak:

Lenovo je ponosno zakoračio u 2024. godinu sa impresivnom linijom laptopova opremljenih Intel Core Ultra procesorima. Ovi uređaji obećavaju korisnicima ne samo vrhunske performanse već i novo iskustvo povezano sa veštačkom inteligencijom. Sa najnovijom tehnologijom i inovacijama, Lenovo je još jednom potvrdio svoju poziciju lidera u svetu prenosivih računara. Dok čekamo marta 2024. godine kako bismo iskusili ove izvanredne uređaje, jedno je sigurno – budućnost računarstva je stigla, a Lenovo je na čelu te revolucije.

 

Pogledajte ponudu Lenovo laptopova na nasem web shopu – DOTmarket.rs